Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найкращі місця для зимового туризму в Україні та Європі

Напередодні новорічних свят туристичні агенції вже зараз пропонують тури не тільки за кордон, але й всередині країни. Провідне місце в рейтингу популярних внутрішніх напрямків займає Західна Україна: Львів, Яремче, Ужгород.

Львів по праву називають культурною столицею України, він прекрасний в будь-який час року. І по праву наше місто багато років знаходиться у п'ятірці лідерів за відвідуваністю.

Яремче

Яремче – візитна картка Прикарпаття. Тут гарний відпочинок всією сім'єю цілорічно: хвойні ліси, вологий клімат, м'яка зима та прохолодне літо, мальовнича річка Прут й багато іншого буде радувати око весь період вашого візиту до чудових Карпат.

Тут дуже багато цікавих місць, пам'яток та туристичних маршрутів. Приїхавши в Яремче взимку, ви застанете справжню зимову казку з білосніжними заметами, саньми з кіньми, а також гірськолижними видами спорту. Покататися на лижах чи сноуборді можна безпосередньо в місті – тут в урочищі Багровець обладнано дві траси для новачків. Тут є прокат спорядження, а також лижна школа з досвідченими інструкторами. Якщо ви вже досвідчений їздець – вирушайте на Яблунецький перевал, у Ворохту або ж в Буковель. Після того, як побудували відомий і дуже популярний серед українців і навіть іноземців Гірськолижний курорт Буковель, в Яремче стало значно більше гостей. У зимовий час це місто вибирають як бюджетне житло, через те, що гірськолижний курорт не може похвалитися своєю ціновою доступністю у високий зимовий сезон. Дорога на машині займе приблизно 1.5 години. Також, в Яремче безліч готелів зі своїми саунами та ресторанами, чанами та парильнями – вечорами тут не доведеться нудьгувати нікому.

Photo by: unknown ; License: CC0 1.0

Ужгород

Ужгород – маленьке містечко, дуже затишне, з багатою історією. Маленькі вулички, чудові краєвиди, гірське повітря, величні замки й найкраща в Україні кава – все це ви знайдете, побувавши на березі річки Уж. Якщо ви втомилися від голосливого місцевого руху й вам потрібен спокій – Ужгород дасть можливість відпочити у тиші та спокої, відновити сили та душевну рівновагу. Окрім старовинних пам'яток архітектури, в Ужгороді є новітні арт-об'єкти. Відвідайте галерею Ilko, гордість сучасного Ужгорода. Там представлені виставки класичного живопису й сучасних напрямків, інсталяції, проводяться концерти, тематичні вечори, конференції, виступають не тільки українські, а й закордонні колективи. Обов'язково відвідайте культову корчму «Деца у нотаря» й насолодитеся непередаваною атмосферою новорічних та різдвяних свят по-закарпатськи.

Безвізовий режим дав можливість українцям без особливих проблем виїхати й за межі країни, відпочити у Кракові, Будапешті та Празі. Новорічні тури в ці країни стабільно мають попит.

Краків

Краків – це культурна столиця Польщі. Історична спадщина та архітектурна краса щорічно приваблюють сюди десятки тисяч туристів. Зимовий Краків особливо гарний – сніговий покрив підкреслює всю велич «Слов'янського Риму». У дні, коли погода неласкава та, здавалося б, не обіцяє нічого хорошого, Краків ясніше всього вимальовується перед туристами своїми середньовічними обрисами, що вражають уяву та додають цьому місцю особливу чарівність.

Прага

Містична, чарівна, загадкова Прага. Вперше приїхавши до цього міста більшість людей закохуються в нього назавжди. Столиця Богемії, мабуть, одне з найкрасивіших міст старої Європи. Старовинні собори, звивисті провулки, похмурі готичні замки – дійсно, є щось чаклунське в атмосфері Праги. Стародавній Празький град, величний Карлов міст, який не має аналогів серед інших пам'яток європейської середньовічної архітектури, прогулянка по Влтаві на річному трамвайчику – усі ці оригінальні екскурсії чекають на гостей міста. Але не тільки цим приваблює зимова Прага. Поїздка до столиці Чехії також є унікальною можливістю відвідати EPT (Європейський покерний турнір), взяти участь у фестиваль MAGNETIC, купити на пам'ять ялинкові прикраси ручної роботи або ювелірні вироби із золота та срібла з дорогоцінним камінням на Різдвяному базарі та багато чого іншого. Зимова Прага радує безліччю вуличних заходів: концерти та вистави можна подивитися просто посеред неба.

Photo by: unknown ; License: CC0 1.0

Будапешт

У кожному місті є певний набір місць, які варто відвідати кожному туристу. У столиці Угорщини є багато цікавих пам'яток, але одна з найкрасивіших – це озеро в міському парку Варошлігет, що взимку перетворюється на величезну ковзанку, площею понад 12 000 м². Якщо на ковзанці буде дуже холодно, то зігрітися можна на термальних угорських курортах. Купальні та лазні, побудовані на численних гарячих цілющих джерелах, не тільки зігріють, але й поліпшать здоров'я.

Зимові канікули за кордоном – це, безумовно, чудово, весело та пізнавально, але новорічна Україна ближче, рідніше та цікавіше. Адже вона – наше серце й душа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ