Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найменш надійні автомобілі 2021 року

Щоб вдало купити автомобіль, треба не тільки знати, що шукати, але й що оминати. Американська некомерційна організація споживачів Consumer Reports провела опитування автовласників на тему надійності їхніх машин. Після цього інженери виділили 17 критеріїв оцінювання, вивчили інформацію по ним від водіїв — і вивели підсумкові бали.

Отримався список найненадійніших моделей 2021 року. До нього потрапили тільки ті, для яких були дані за щонайменше два модельні роки. Щоб бути впевненим у своєму майбутній автівці, треба не лише дивитися в рейтинги авторитетних видань, а й перевіряти історію свого екземпляру за ВІН-кодом — зробити це можна на www.carvertical.com/ua.

А тепер подивимося, які автомобілі краще не купувати взагалі.

Chevrolet Siverado / GMC Sierra 1500

Цей пікап Geneal Motors випускає з 1998 року — йде четверте покоління. В 2021-й він увійшов із невеликою кількістю змін проти попередньої версії: з’явилися підтримання Apple Carplay та Android Auto, а для модифікацій із дизельним двигуном збільшили буксировочну здатність.

Показник надійності, згідно з дослідженням Consumer Reports — 13 балів зі 100 можливих. Ну зовсім вже погано. Серед 12 повнорозмірних пікапів «Сілверадо» виявився 11-м.

Власники скаржилися найбільше на проблеми з гальмами, електроніку, коробку передач, неполадки двигуна.

Subaru Ascent

Трьохрядовий середньорозмірний кросовер — нова модель, випускається з 2017-го і знаходиться в першій генерації. Найсвіжіша версія набула більш технологічні світлодіодні фари у всіх комплектаціях і вдосконалені системи допомоги водієві.

Авто «надійно» на 18/100, 10-я позиція серед 14 представників цього класу. Задоволеність власників — середня, проте непоганий показник витрати палива.

Поширені скарги стосуються трансмісії, управління, електроніки та клімат-системи.

Volkswagen Atlas/Teramont

Середньорозмірний сімейний SUV першого покоління. Для 2021-го модельного року машина дістала фейсліфту: новий дизайн коліс, задні ліхтарі, кермо.

Надійність — 19 балів, та й загальна оцінка виявилася низькою за мірками сегмента. VW довелося навіть відкликати деякі екземпляри, де занадто слабкими місцями виявилися якраз колеса й кермо, а також шини, крісла і світло.

Jeep Compass

Компактний кросовер, що з’явився у 2007-му, нинішнє покоління — друге. Останні зміни здебільшого стосуються дизайну екстер’єру.

21/100 і останнє місце серед 17 SUV-компактів. Посередні результати дорожніх тестів, «одиниця» за п’ятибальною системою за очікувану задоволеність водія.

Модель описують як «повільну, гучну, недостатньо маневрену й некомфортабельну». За плюс відзначають, що вона — частина бренду Jeep. Така собі втіха.

Volvo XC90

Середньорозмірний премуім-SUV в другій генерації й після фейсліфту, який торкнувся зовнішності — оновили, прикладом, дизайн решітки радіатора.

26 очок із сотні. Уразливості — електроніка, гальма, паливна система, управління. Жорстка їзда не відповідає шикарному інтер’єру — його відзначили як позитивну сторону поряд із потужними головними фарами.

Щоб уникнути зайвих технічних проблем і фінансових витрат після купівли авто, користуйтеся сервісами перевірки історії за номером кузова. Огляди кращих декодерів можна подивитися на BestVIN.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ