Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обираємо зимові шини онлайн правильно: три критерії, які потрібно врахувати

Літо потихеньку добігає кінця, і саме час подбати про купівлю зимових шин, якщо старі вже достатньо зношені, щоб їх «взувати» знову.

І найкраще рішення – обирати нові покришки в режимі «онлайн», бо це і зручно, і швидко, і дуже вигідно.

Утім, не забувайте що коли вам потрібно купити якісні зимові шини, робити це потрібно дуже уважно і не поспішаючи, бо завдання насправді дуже і дуже серйозне.

Якщо у цій справі вам бракує досвіду, три хороші поради щодо вибору шин, про які далі піде мова, вам точно не завадять.

Віддавайте перевагу надійним продавцям

Правду кажучи, онлайн-магазинів автомобільних шин у Всемережжі – більш ніж достатньо. Але варто все ж зупиняти свій вибір тільки на кращих, надійних і авторитетних продавцях – з високим рейтингом і довірою клієнтів.

Разом з тим не намагайтеся економити на купівлі зимових шин. Бо йдеться про безпеку руху на дорозі. Крім того, якісні покришки здатні прослужити упродовж тривалого часу, є стійкими до зовнішніх чинників, належним чином тримають авто на дорозі.

Не забуваємо про розмір

Дуже важливий критерій – розмір автошин. І не варто нехтувати цим моментом. Покришки повинні на всі 100% бути підхожими до вашого авто. Точні параметри, як правило, вказують у техпаспорті транспортного засобу, можна також подивитися на літні шини, на яких ви якраз-таки їздите.

Про що йде мова:

  • Ширина – наприклад, 225
  • Профіль – 55 (і т.д.)
  • Діаметр – R16, R17 тощо.

Ще один параметр – індекс навантаження і швидкості. До прикладу, перший показник вказують у числовій формі: якщо 97, то це означає, що допустиме навантаження на шину -730 кг. Що ж стосується індексу швидкості, його позначають латинськими літерами: Н – 210 км/год., W – 270 км/год. і так далі.

Пам’ятайте: якщо «взути» авто в шини, розмір яких не підходить, це може вплинути на керованість, витрату пального і безпеку – вашу й інших учасників дорожнього руху.

Виробник шин

Як вже згадувалося, економити на купівлі зимових шин (та і літніх теж) не варто, бо наслідки можуть бути дуже невтішні. Тому краще брати покришки від відомих виробників, які зарекомендували себе тільки з найкращого боку.

До того ж не зайвим буде почитати відгуки попередніх покупців, дізнатися їх досвід використання покришок – така інформація допоможе зробити правильний вибір.

Правильний і уважний підхід до вибору і купівлі зимових шин – це запорука безпечної їзди, не забувайте про це.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ