Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наймолодшому волонтерові, що працюватиме під час святкувань 750-річчя Львова, - 13 років, найстаршому - 44

Наймолодшому волонтерові, котрий працюватиме під час святкування 750-річчя Львова — 13 років, а найстаршому — 44 роки. Нагадаємо, 12 вересня закінчився відбір у волонтери для роботи під час святкування 750-річчя Львова. Хоча організатори попередньо оголошували, що волонтерів потрібно 500 осіб, проте анкет надійшло багато і Служба волонтерів прийняла рішення збільшити кількість добровольців до 700. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив керівник служби волонтерів ГО «Дирекція з організації святкування 750-річчя Львова» Юрій Наконечний.
Зокрема, працюватимуть волонтерами під час святкових заходів студенти ЛНУ ім. І.Франка, НУ «Львівська політехніка», УКУ. Серед громадських організацій найбільшу кількість волонтерів надала Національна скаутська організація «Пласт» (більше 150 молодих людей). Серед тих, хто зголосився бути волонтером, є й іноземці, зокрема, кілька людей з Польщі, один американець українського походження, а також багато осіб зі східних областей України.
Усі волонтери матимуть бейджики, на яких буде вказано, їх прізвище та ім’я, а також мови, якими володіє волонтер. Волонтерів поділять на окремі волонтерські групи, які відповідатимуть за такі напрямки: допомога VIP-персонам, поселення, зустрічі, супровід, транспорт. Буде група перекладачів, кур’єри на велосипедах та волонтери прес-центру.
«Близько 200 волонтерів розповідатимуть львів’янам та гостям міста про історію Львова та про найвизначніші пам’ятки», — зазначив  Юрій Наконечний. За його словами, більшість таких волонтерів-істориків є професійними екскурсоводами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ