Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Нажився на бюджетних коштах: директору львівського підприємства вручили підозру

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Прокуратура Львівської області, у Львові прокурори підписали підозру для директора підприємства, який нажився на майже 467 тис. грн бюджетних коштів

За версією слідства, директор львівського підприємства, відповідно до договору, зобов’язувався здійснити будівництво на Львівській залізниці, однак, не забезпечивши усіх робіт, вніс до офіційних документів відомості про те, що вони нібито виконані.

Після цього, чоловік надав акт про виконані роботи провідному інженеру технічного нагляду залізниці, що у свою чергу, призвело до зайвого нарахування фірмі майже 467 тис. грн.

Такі дії фігуранта кваліфіковано за ч.4 ст.191, ч.2 ст.366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах, а також складання, видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки), йому оголошено підозру.

Крім цього, у провадженні вручено повідомлення про підозру провідному інженеру з технічного нагляду Львівської залізниці, який, не перевірив фактичних обсягів виконаних робіт та допустив службову недбалість.

Розслідування, яке здійснюється слідчими Залізничного відділу поліції при оперативному супроводі працівників Управління стратегічних розслідувань у Львівській області та під процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №2, триває.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати посаду до 3 років та штрафом понад 12 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ