Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАЗК надіслало дисциплінарну скаргу до ВРП щодо судді з «релігійними переконаннями»

7 квітня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) надіслало дисциплінарну скаргу до Вищої ради правосуддя (ВРП) через неналежну поведінку судді Олександри Брагіної, яка не подала декларацію публічного службовця у належному порядку.

Суддя, скориставшись своїми “релігійними переконаннями”, вирішила не звітувати в Реєстрі декларацій, а роздрукувати паперовий примірник декларації за 2020 рік і надіслати до НАЗК. Аргументувала суддя це тим, що через свої «релігійні переконання» вона не може користуватися електронним цифровим підписом (ЕЦП).

Сьогодні Вища рада правосуддя (ВРП) буде розглядати заяву про відставку цієї судді. 

У разі задоволення заявки суддя, яка не дотримується вимог закону, отримає  пожиттєве грошове забезпечення за рахунок коштів платників податків.

«Коли представник влади розповідає історію про віросповідання, що заважає звітувати перед українцями, це виглядає доволі провокаційно. Що це означає для країни? Що корупцію можна загорнути в «релігійні переконання» Для нас не важливо, якого віросповідання посадовець – важливо, щоб кожен дотримувався обов’язків, які на нього поклали українці», — зазначив Олександр Новіков, Голова НАЗК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ