Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАЗК внесло припис Голові Держаудитслужби Лідії Гавриловій

За результатами перевірки дотримання вимог ЗУ «Про запобігання корупції» в Держаудитслужбі НАЗК встановило порушення при організації проведення спецперевірок стосовно претендентів на вакантні посади.

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами планової перевірки дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» внесло припис Голові Держаудитслужби Лідії Гавриловій.

Так, під час перевірки Національне агентство встановило випадки порушення вимог статей 56 та 58 Закону при організації проведення спеціальних перевірок: призначення особи на посаду, пов’язану з виконанням функцій держави, без проведення спецперевірки та призначення особи на посаду з підвищеним корупційним ризиком до проведення спецперевірки.

Також встановлено невиконання вимог статті 53 Закону: незабезпечення Держаудитслужбою умов для повідомлення її працівниками про порушення вимог Закону іншою особою через офіційний веб-сайт Держаудитслужби.

Крім того, відповідальні посадові особи служби, порушивши вимоги статті 49 Закону, не повідомили Національне агентство про 7 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій суб’єктами декларування, які працюють (працювали) в Держаудитслужбі.

Згідно з приписом, Національне агентство вимагає усунути порушення вимог статті 53 Закону, провести службові розслідування та за їх результатами вжити заходів у встановленому законом порядку.

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ