Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Названо ім'я очільника представництва Константинополя у Києві

Священний синод Вселенського патріархату призначив голову київської Ставропігії - тобто Андріївської церкви, яка є постійним представництвом Константинопольської церкви в українській столиці.
Фото - BBC.com

Ним став архімандрит Михаїл (Аніщенко), який до цього був предстоятелем храму в місті Анталія. Про це з посиланням на джерела у Константинополі повідомило ВВС Україна, передає УНН.

"Саме Андріївська церква виконує роль резиденції Вселенського патріарха Варфоломія і представництва Константинопольської церкви. Новопризначений архімандрит Михаїл (Аніщенко) стане її предстоятелем", - пише видання.

Київську ставропігію Священний синод Вселенського патріархату відновив ще в жовтні минулого року.

Київська ставропігія - тобто Андріївська церква - буде напряму підпорядковуватися Вселенському патріарху, а не місцевій церковній владі.

7 листопада 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав закон про передачу в користування Вселенському патріархату Андріївської церкви в Києві. У київській Андріївській церкві буде розташоване представництво Вселенського Патріархату для налагодження постійної комунікації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ