Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ має намір розширити канали продажу власної нумізматичної продукції

Рішення про часткову реалізацію пам’ятних монет на аукціонах Національний банк ухвалив для ефективного розвитку ринку нумізматичної продукції та збільшення можливостей придбати нумізматичну продукцію для широкого загалу, водночас зберігаючи існуючі канали її реалізації, - повідомляє прес-служба НБУ
НБУ має намір розширити канали продажу власної нумізматичної продукції

Національний банк має намір розширити канали продажу власної нумізматичної продукції. Для цього регулятор планує продавати частину тиражів пам'ятних монет під час електронних біржових аукціонів на майданчику Універсальної товарної біржі "Контрактовий дім УМВБ" (далі – аукціон).

Під час першого такого аукціону Національнй банк запропонує для продажу пам'ятні монети "Мгарський Спасо-Преображенський монастир":

● 100 срібних монет (з футлярами);

● 1500 монет із нейзильберу.

Аукціон із продажу пам’ятних монет "Мгарський Спасо-Преображенський монастир" планується провести 21 травня 2019 року об 11:00 на майданчику Універсальної товарній біржі "Контрактовий дім УМВБ".

Зокрема, під час цього аукціону:

  • лотом вважатиметься: для монет зі срібла – 10 монет; для монет із нейзильберу – 100 монет;

  • початкова ціна встановлюватиметься на рівні роздрібних цін Національного банку на день проведення аукціону;

  • ціна кожного наступного лоту дорівнюватиме розміру початкової ціни плюс один крок (крок ціни на монети зі срібла становитиме 500,00 грн; на монети із нейзильберу – 300,00 грн).

Водночас після проведення аукціону реалізація пам’ятних монет "Мгарський Спасо-Преображенський монастир", зокрема за заявками в системі "Оn-line замовлення", здійснюватиметься Національним банком, а також його дистриб’юторами з продажу пам’ятних монет України та сувенірної продукції у встановленому порядку.

Нагадаємо, що Національний банк з 2005 року співпрацює з Універсальною товарною біржою "Контрактовий дім УМВБ". На її публічних аукціонах у 2016 – 2019 роках відбувалася реалізація усього тиражу золотих пам’ятних монет "25 років незалежності України", а також продаж оптових партій нерозрізаних аркушів банкнот гривні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ