Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НБУ оголосив старт конкурсу “Краща монета року України”

Як повідомили 3 лютого у прес-службі НБУ, відсьогодні стартує перший етап конкурсу “Краща монета року України” на визначення кращої монети 2019 року.

Участь у конкурсі беруть усі пам’ятні монети України, офіційно введені в обіг Національним банком України з 01 січня до 31 грудня 2019 року.

За право стати автором кращої монети змагатимуться такі художники – автори дизайну пам’ятних монет у 2019 році: Любов Андрощук, Володимир Дем’яненко, Марина Куц, Олександр Кузьмін, Марія Скоблікова, Наталія Фандікова та група художників АртТріум: Володимир Таран, Олександр та Сергій Харуки.

З 03 лютого до 06 квітня 2020 року – шляхом голосування визначатимуться три монети, які наберуть найбільшу кількість голосів у кожній із двох номінацій:

“Краща монета року” – оцінюється, наскільки монета стала подією року, з урахуванням теми, художнього рівня виконання, дизайну, пластичного (скульптурного) втілення, використаної технології;

“Краще розкриття теми” − оцінюється загальна концепція монети, її оригінальність, художнє рішення та вдале розкриття теми, що присвячується особистості, події, інституції тощо.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Великобританія випустила спеціальну монету до Brexit.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ