Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

НБУ захищає російські банки в Україні, - Ігор Луценко

30 січня о 12:00 біля Національного банку України по вул. Інститутська, 9 відбудеться акція протесту проти присутності російських банків на території України. Головна вимога - посилення санкцій щодо російських банків і пропаганда бойкоту. Повідомили Гал-інфо в прес-службі народного депутата України Ігоря Луценка

Оскільки у світі на ці банки накладені обмеження або заборону, то їх функціонування в Україні є не логічним і абсурдним, натомість НБУ постійно висловлює думку, що санкції це не вигідно, фактично захищаючи російський бізнес. Разом з тим НБУ володіє усіма необхідними інструментами для того щоб припинити роботу російських банків в Україні.

Проте перший заступник голови центробанку Олександр Писарук сказав про це: “Коли починаємо застосовувати санкції до "дочок" російських банків, самі створюємо для себе проблеми”. Разом з тим зазначимо, що за 2 роки війни з Росією Нацбанк не заборонив "Сбербанк Росии", який фінансує терористів ЛНР-ДНР на Сході України, мало того - відніс "Сбербанк России" до системно важливих банків і регулярно надає йому грошову допомогу.

Акція змусить Нацбанк зробити вибір, на чиєму він боці, - вбивць чи українського народу.

Нагадаємо, що колишній  в.о. генерального прокурора Олег Махницький повідомляв про відкриття кримінального провадження проти Сбербанку Росії за підозрою у фінансуванні сепаратистських акцій у південно-східних регіонах. За інформацією ГПУ, у фінансуванні сепаратистів підозрюють 14 банків.

Контакти організаторів 0635191334

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ