Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Не мають права військові вночі за віковою ознакою виловлювати людей, - офіс омбудсмена

Керівник секретаріату уповноваженого з прав людини Богдан Крикливенко пояснив, чому військові не мали права перекривати вулицю у Львові та вручати повістки. Про це пише Громадське радіо.

«Коментар прес-офіцера львівської області показав елементарне нерозуміння базових прав людини. Бо він, перекрутивши положення Конституції сказав, що військовим дозволено все, що не заборонено законом. Хоча це правило діє для цивільних громадян, а для військових або загалом державних службовців є стаття 19 Конституції, де сказано, що їм можна робити виключно те, що дозволено їм нормами законів. Те, що було зроблено у Львівський області і що ніби підтримав аж губернатор Львівської області, вони перекрили вулицю і вручали повістки молодим людям для проходження медкомісій та виклику в комісаріат. Не має права військовослужбовець посеред ночі за віковою ознакою виловлювати людей та вручати повістки. Є процедура.

Лише Нацполіція має право це робити.  І за місцем реєстрації. Виключно в порядку проведення розшуку особи, яка ухиляється», — заявив Керівник секретаріату уповноваженого з прав людини Богдан Крикливенко в ефірі Громадського радіо. 

Нагадаємо, у Львові поліція разом із військовими уночі 4 листопада влаштували облаву на студентів поряд із закладом «Paradox» на вулиці Крива Липа.  8 жовтня близько другої години ночі у Києві  поліція влаштувала облаву на нічний клуб «Jugendhub», де в цей час проходив музичний захід. 

hromadskeradio.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ