Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Не міг дихати та їсти: у Львові прооперували малюка з рідкісною патологією

Тримісячний Максимко народився зі зрощенням носових отворів. Це не дозволяло дитині дихати та харчуватись.
Фото: Перше медоб'єднання Львова
Фото: Перше медоб'єднання Львова
Фото: Перше медоб'єднання Львова
Фото: Перше медоб'єднання Львова
1/2

Як повідомляє Перше медоб'єднання Львова, про аномалію внутрішньоутробного розвитку до народження відомо не було. Вагітність протікала добре. Тож, те, що немовля не змогло самостійно дихати, стало шоком. Його одразу перемістили до реанімації, де під'єднали до апаратів. Та виявили повну кісткову атрезію хоан небезпечну для життя патологію дихальних шляхів.

У медицині атрезія хоан це зрощення носових отворів. Хоани це внутрішні ніздрі. Така вроджена аномалія зустрічається в одного з семи тисяч новонароджених.

"При частковому зрощенні дитина страждає від недоотримання кисню та має високий ризик розвитку пневмонії. Ба навіть смерті. У випадку ж Максима — йдеться про повне перекриття носових отворів. Єдиний шанс зберегти життя крихітки — виправити ваду хірургічно", — пояснюють лікарі.

Фото: Перше медоб'єднання Львова
Фото: Перше медоб'єднання Львова
1/1

Після десяти днів у реанімації дитячі отоларингологи Лікарні Святого Миколая прооперували Максима. Під час хірургічного втручання спеціалісти зробили в носі малюка отвори. Та зафіксували їх спеціальними трубками, аби дихальні шляхи знову не заросли. У лікарні під наглядом неонатологів Максим провів місяць. Увесь цей час хлопчик харчувався за допомоги зонду.

"Нині тримісячний Максим дихає і їсть самостійно. Та добре набирає вагу. Щотижня малюка привозять до нашої лікарні. Для розширення носових отворів та проведення профілактичної чистки. Це обов’язкова процедура щоби внутрішні ніздрі знову не закрилися. Її проводитимуть поки хлопчикові не виповниться шість місяців", — зазначають у медоб'єднанні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ