Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Не вір фейкам: дата Пасхи не змінилась

У заголовках ЗМІ можна прочитати, що Папа Римський і представники інших конфесій змінили дату Пасхи, для того щоб відзначення найголовнішого свята для християн завжди відбувалось в один день. Однак, це не так.

Що ж послужило тому, що з’явилась неправдива інформація?

Ідея спільного святкування Пасхи не нова. Ще у червні цього року понтифік говорив про таку можливість. І навіть пожартував, що коли зустрінуться католики і православні, виникне питання: чи твій Христос уже воскрес? І католики дадуть відповідь: так, минулого тижня. Цю думку Папа висловлював неодноразово, однак, офіційних розпоряджень видано не було.

У разі потреби католики готові піти назустріч і відмовитись від своїх обчислень дати святкування Пасхи.

За спільне святкування Великодня висловився також голова Коптської Православної Церкви Тавардос ІІ. Цю пропозицію також підтримують владики з Антіохії та Константинополя, повідомляє copticsolidarity.org.

Ймовірним днем для спільного святкування може стати друга неділя квітня. Ця тема стане предметом обговорень під час Екуменічної ради у 2016 році. Насправді, чітко не відомо, коли будуть прийняті рішення щодо спільного святкування Пасхи. Тож, у 2016 році Воскресіння Господнє римо-католики святкувати будуть без змін – 25 березня.

Католицький Медіа-Центр

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ