Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Недонадходження до бюджету Львова через COVID - понад 400 млн грн

На протидію поширення COVID Львів скерував з місцевого бюджету понад 220 млн грн, адже держава не надає фінансової підтримки містам на ці потреби. Як зауважив під час зустрічі з підприємцями міський голова Львова Андрій Садовий, через ситуацію з пандемією Львів має недонадходження до бюджету понад 400 млн грн, передає пресслужба ЛМР.

«Ми з вами прожили непростих 5 років, один COVID чого нам вартує. Треба низько схиляти голову перед лікарями, підприємцями і волонтерами — вони єдині, хто нам допоміг. Лікарі зробили подвиг, ми маємо прекрасні протоколи лікування, є достатня кількість ліжкомісць. Кожного дня моніторимо ситуацію — зараз ми є вже у жовтій зоні. Але розслаблятися не треба — має бути максимальна готовність.

Місто, фактично, самостійно справляється з проблемами. Коли ми формували бюджет на цей рік, то була реверсна дотація понад 500 млн грн — те, що держава має забрати. Але от станом на 1 вересня в нас мінус 400 млн поступлень. Ну і я кажу: давайте збалансуємо ситуацію, а вони кажуть — ні. Ситуація дуже цікава. У п’ятницю буде прем'єр-міністр у Львові, думаю, будемо мати з ним розмову. Важко, але ми намагаємося всі ці програми, які почали, тримати у фокусі", — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ