Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Невтішні результати тестування випускників медвишів

Прохідний бал на міжнародне право займатися лікарською діяльністю набрало лише 3% випускників медвишів, - Уляна Супрун у Facebook.

Уляна Супрун, в. о. міністра охорони здоров'я України на своїй сторінці у Facebook пише:

"Цьогорічний іспит був подвійним випробовуванням для інтернів. Окрім стандартної частини тесту, яку в Україні складають щороку, вони мали пройти міжнародний субтест, заснований на стандартах оцінювання в США - екзамені USMLE (United States Medical Licensing Exam).

З українською частиною переважна більшість впоралась. А ось результати міжнародного тесту підтвердили справжні проблеми нашої медичної освіти. Прохідний бал 70,5 набрали лише 3% інтернів, що складали іспит.

Тест USMLE має скласти кожен лікар в Сполучених Штатах, аби отримати право займатися лікарською діяльністю. Це означає, що сьогодні між рівнем підготовки українських випускників медвишів та випускників закордонних університетів утворилася величезна прірва.
Очікувана проблема в галузі, яка не розвивалася 25 років.
Якщо ми хочемо, щоб українець лікувався не гірше, ніж американець чи європеєць, ми маємо нарешті прийняти виклик і вирішити ситуацію

Результати іспиту "Крок 3. Загальна лікарська підготовка", який лікарі-інтерни складали у 2017 році.

Якісна медицина неможлива без належної підготовки медпрацівників. Тому ми наполягаємо на встановленні мінімального прохідного балу в 150, запуску медичної реформи, яка знищить хабарі в медичних університетах, розвиваємо нові медичні професії в Україні та шукаємо нові стандарти підготовки для медпрацівників.

Час усвідомити, що зміни не відбуваються самі по собі. Ми повинні змінюватися також.".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ