Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Невиліковно хворий француз зважився на самогубство, не дочекавшись відповіді Макрона

Ален Кок, який страждає від сильного болю через невиліковну хворобу, звернувся до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням дати йому «право гідно померти», але не дочекавшись відповіді вирішив піти із життя.
Фото: ЛМР

Як передає Укрінформ, про це повідомляє 20minutes.

«Я не почув від президента жодної відповіді. Тому у п’ятницю ввечері я припиняю будь-яку гідратацію, спеціальну дієту, медикаментозну підтримку - окрім необхідної, зокрема, морфію», - заявив він ЗМІ, додавши, що все ще не полишає надії на відповідь президента.

На думку 57-річного мешканця Діжона, радники мають підказати президенту Франції яким чином діяти: «Я думаю, що правознавці та конституційні експерти знають, як вони могли б вирішити проблему, котру поставила перед ними моя історія, якщо не хочуть бути схожими на нелюдів».

Два тижні тому Ален Кок звернувся до Макрона з проханням дозволити йому піти із життя через нестримний біль, на який страждає кілька десятиліть.

«Я прийняв рішення. Хочу вкоротити собі віку 4 вересня. Я прошу милосердя і дозволу лікарів призначити мені пентобарбітал (сильний барбітурат – ред.). Тільки президент може це дозволити, щоб я міг залишити цей світ у спокої. Інакше я повністю припиняю лікування: це буде страждання. Спосіб, у який я полишу цей світ, залежить від президента», - заявив Кок за кілька годин до зустрічі з радником президента Франції з питань охорони здоров’я Ан-Марі Армантерас.

Кок переніс дев'ять операцій за останні чотири роки. За його словами, він веде боротьбу за життя протягом 34 років, але поступово всі життєво важливі органи будуть уражені. «Кожні дві-три секунди б’ють по мені електричним струмом. Я на піку використання морфіну. Лікарі пробували більші дози, але я майже помер», - розповів Ален Кок.

Він наголошує, що більше не має «гідного життя», його навіть «годують, як гусака, через трубки у черевній порожнині».

Ален Кок є невтомним захисником права померти з гідністю. Дізнавшись про захворювання, він вирішив боротися за це право для себе та інших невиліковних хворих. У 1993 році він дістався в інвалідному візку з Діжона до Страсбурга та вступив з трибуни Європейського суду з прав людини. Через рік він у тому ж візку здійснив тур по Франції, та кількох європейських містах. А у 1998-му розповідав про цю проблему у Брюсселі та Женеві.

Останні дві поїздки коштували хворому п'яти інфарктів та семи інсультів. Тепер Ален Кок заповів транслювати свою агонію наживо у Фейсбуку - попри те, що таке заборонено законодавством Франції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ