Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Незабаром у Рясному відкриють амбулаторно-поліклінічне відділення

Як повідомили 21 вересня Гал-інфо у прес-службі ЛМР, для мікрорайону Рясне-1 на вул. Шевченка, 350 В мерія Львова створює амбулаторно-поліклінічне відділення, щоб вузькі спеціалісти мали належні умови для прийому пацієнтів.
Фото ЛМР

У двоповерховій будівлі, окрім кабінетів для прийому, планують відкрити лабораторію та рентген-кабінет. Приміщення буде доступним для людей з інвалідністю.

Роботи з облаштування амбулаторно-поліклінічного відділення розпочали торік. Як розповів головний лікар 3-ї міської клінічної лікарні Вадим Олійник, зараз завершили майже усі основні роботи і поклали на підлогу спеціальну тактильну плитку для незрячих. Також буде ліфт для маломобільних людей.

ʺПоліклініка має відповідати своєму призначенню, має бути максимально оснащена відповідною апаратурою. Зокрема, має бути рентген-кабінет і обладнання лабораторної служби. Крім того, було б добре, щоби в нас був кабінет фізичної реабілітації - фізично він існує - досить великий, і ми там хотіли б поставити сучасне обладнанняʺ, — зазначив Вадим Олійник, головний лікар 3-ї міської клінічної лікарні.

Згідно кошторису, загальна вартість ремонтних робіт — 17,8 млн грн. Роботи виконують за кошти міського бюджету Львова.

Зауважимо, що в Рясне-1 мерія Львова створила дві амбулаторії сімейної медицини — на вул. Шевченка, 358Б та вул. Шевченка, 366, де можна отримати первинну допомогу поруч із домом.

Загалом в мікрорайоні Рясне-1 проживає близько 36 тисяч осіб, з них 6 тисяч — діти.

До слова, Львів завжди був лідером запровадження сімейної медицини — щоб усі мешканці, особливо у віддалених від центру районах, мали якісну первинну допомогу за два кроки від дому. Щорічно управління охорони здоров’я Львова відкриває одну-дві нові амбулаторії в місцях щільного проживання населення. За останні роки запрацювало 14 нових закладів первинної допомоги, а загалом у Львові функціонує 20 амбулаторій сімейної медицини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ