Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Незаконне відвідування окупованих територій “закрило” Україну для 740 іноземців

Через незаконний перетин кордону у закритих пунктах пропуску з початку року прийнято рішення стосовно 740 іноземців про заборону в’їзду на територію Україну терміном на 3 роки. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Співробітники Державної прикордонної служби України у разі виявлення осіб, які незаконно відвідують тимчасово окуповані території АР Крим та у Донецькій і Луганській областях, реагують у відповідності до законодавства України. Такі факти часто встановлюються як у відношенні іноземців чи осіб без громадянства, так і громадян України, зазначають у відомстві.

Зокрема, нещодавно завдяки завчасно отриманій інформації оперативними співробітниками Держприкордонслужби про можливе незаконне перебування одного з громадян Росії в Криму, його виявили і затримали в Ізмаїльському порту. Росіянин прибув на одному з суден, що зайшло в порт під прапором Мальти. Як вдалося встановити з червня по вересень 2017 року він неодноразово порушував порядок в’їзду-виїзду ТОТ АР Крим, в тому числі як член команди теплоходу «Князь Владимир». Громадянина 1996 року народження притягнуто до відповідальності за ст. 204-2 КУпАП (Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) та винесено постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на 3 роки.

За цією статтею з початку року співробітники Держприкордонслужби склали протоколи на 600 осіб. До того ж через незаконний перетин кордону у закритих пунктах пропуску прийнято рішення стосовно 740 іноземців про заборону в’їзду на територію Україну терміном на 3 роки.

Державна прикордонна служба України ще раз звертає увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території Автономної Республіки Крим та у Донецькій і Луганській областях через закриті Урядом України пункти пропуску, залежно від обставин, передбачає кримінальну (ст. 332-1 КК України) та адміністративну (ст. 204-1 і ст. 204-2 КУпАП) відповідальність. Ці території є невід'ємною частиною України, на які поширюється дія Конституції та законів України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ