Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НФ вимагає прийняти законопроект Геращенка про заборону георгіївської стрічки

Парламентська фракція "Народний фронт" пропонує прийняти законопроект авторства представника фракції Антона Геращенка про заборону використання в Україні т. зв. георгіївської стрічки. Як інформує Цензор.НЕТ, про це заявила заступник керівника фракції Вікторія Сюмар.

Вона підкреслила, що подіям 9 травня у Дніпрі "повинна бути дана адекватна оцінка, тому фракція буде наполягати, щоб до порядку денного потрапив законопроект Антона Геращенка про заборону георгіївської стрічки в Україні".

За її інформацією, документ передбачає адміністративний штраф за носіння георгіївської стрічки.

"З нашої точки зору, символ, з яким убивають сьогодні українців, не повинен бути дозволений для такої активної популяризації", - заявила вона.

Народний депутат додала, що норми цього закону в разі його прийняття не поширюватимуться на ветеранів, які носять медалі та ордени, де присутня ця стрічка.

"Ідеться про саму георгіївську стрічку, яка використовується сьогодні в ОРДЛО, на жаль, там, де тривають бойові дії", - сказала політик.

Нагадаємо, що 9 травня в Дніпрі біля монумента Слави відбулися сутички. Після вимоги проукраїнських активістів прибрати політичну і заборонену законом символіку - георгіївські стрічки, комуністичні прапори і т.д. - група молодих людей, які прийшли до пам'ятника в колоні з нардепом "Опоблоку" Олександром Вілкулом, атакувала активістів і воїнів АТО. У конфлікт втрутилися представники поліції.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ