Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ні - освітньому мародерству! Студенти Академії друкарства провели акцію протесту

Сьогодні у Львові перед Оперним театром, о 18:00, відбулася погоджена мирна акція протесту, студентів Української академії друкарства проти приєднання їх освітнього закладу до ЛНУ.

Студенти Української академії друкарства вийшли на протест проти ймовірної реорганізації свого закладу вищої освіти, яку хочуть здійснити посеред навчального року, ще й під час повномасштабного вторгнення. Вони прагнуть навчатися в тому навчальному закладі, який обрали. Під час мирної акції протесту звучать гасла «Ми обрали УАД», «Геть руки від УАД» та інші. Студенти вимагають прозорості та дотримання принципів демократії.

«Мене звати Софія Савчук. Я, як студентка академії, яка свідомо обрала заклад для подальшого навчання, в шоці від подій, які відбуваються. Адже, конституцією України встановлено, що кожен має право на освіту. Та право вибору навчального закладу, але складається абсурдна ситуація, що МОН зробив вибір за студентів УАД. Мені прикро, що в моїй країні триває 8 років війна, а хтось далі займається освітнім мародерством!» - студентка 3 курсу факультету медіакомунікацій та підприємництва про «реорганізацію» нашого навчального закладу.

«УАД — то мій вибір. Якщо б хотіла вступити до ЛНУ, то пішла би туди одразу».

«Нас ніхто не питав, але ми не будемо мовчати, в нашої академії є історія та тисячі людей, що не згідні з рішенням МОН!»

В акції протесту бере участь 50 студентів, кількість дозволена поліцією. Студентів підтримують викладачі, колишні випускники та інші небайдужі містяни. 

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, напередодні науковий колектив Української академії друкарства написав листа до Президента України з проханням захистити заклад від знищення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ