Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Ні кроку назад!": у Києві протестували проти розведення військ на Донбасі

Акція протесту
Акція протесту "Ні кроку назад!" у Києві, 29 жовтня 2019 року. Фото: Богдан Кутєпов
Акція протесту
Акція протесту "Ні кроку назад!" у Києві, 29 жовтня 2019 року. Фото: Богдан Кутєпов
1/2
У Києві біля Офісу президента активісти влаштували акцію протесту "Ні кроку назад!" проти розведення військ та засобів на Донбасі.

Про це повідомляє hromadske.

Організатором акції протесту стала громадська організація "Рух Опору Капітуляції".

"Ми розуміємо всі загрози (розведення військ на Донбасі — ред.). Наша єдина вимога, щоб врахували всі ризики, пов'язані з відступом. Друге, щоб позиція влади була достатньо прозорою у цьому випадку. Ми закликаємо і до більш активної роботи тимчасову спеціальну комісію", — зазначив один зі співкоординаторів "Руху Опору Капітуляції" та колишній народний депутат Андрій Левус.

Учасників акції просили використовувати лише український прапор і не брати з собою прапори політичних партій.

У штабі операції Об'єднаних сил підтвердили, що розведення військ на Донбасі поблизу населеного пункту Золоте-4 Луганської області почалось 29 жовтня. Раніше про це повідомив глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко.

Офіційно: біля Золотого-4 розпочався процес розведення сил

Глава Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що розведення військ на Донбасі, а саме поблизу населених пунктів Золоте і Петрівське відбудеться за 7-10 днів. За словами Пристайка, якщо не буде обстрілів і розведення відбудеться, це "відкриє шлях" до зустрічі Нормандської четвірки.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Мінську заявили, що наступним кроком після Золотого повинно стати розведення в Петрівському.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ