Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нічого не змінилось: трьом автомайданівцям вручено підозру

1/2
"Я до кінця не вірив, але вчора трьом автомайданівцям таки вручено підозру, підписану прокурором ГПУ Шевченко А.Г.". Про це на своїй сторінці на ФБ написав голова Ради громадського контролю при НАБУ, член ГО ВО "Автомайдан" Роман Маселко.

Роман Маселко: «За поїздку до Януковича під час Майдану у автомайданівців забирали права керування і цим займались ДАІшники.

За поїздку до Луценка тим самим автомайданівцям цілком реально можуть дати від 4 до 7 років тюрми.

Ви запитаєте, при чому тут поїздка до Луценка, якщо злочин стосується зовсім іншого ?

У часи Майдану судили не за "поїздку до Межигіря" і не "за участь у акціях протесту", а за порушення, які начебто вчинили активісти, але усі знали чому це відбувається.

Тут аналогічна ситуація - ГПУ побачила тяжкий злочин у тому, що автомайданівці ще у липні цього року трохи зіпсули піджак депутату БПП яйцями. Тоді ми були на мітингу під ВРУ та вимагали від депутатів зняти недоторканість з Розенблата, Полякова, Допкіна та ін. Депутат Барна агресивно відреагував на наші вимоги, провокував за що і отримав трійку яєць.

Тепер за кидок яйця автомайданівцям цілком реально загрожує до 7 років. Ось такі стандарти демократії від Порошенка. Навіть за Януковича такого не було.

Головний доказ причетності Луценка у тому, що саме після поїздки до нього справу "яєць Барни" було реанімовано, витребувано з Печерського управління поліції і передано у Головне слідче управління.

Потім, ну дуууууже швидко саме прокурор ГПУ складає підозру і вже 18.12.17 відправляє підозру автомайданівцям ПОШТОЮ. Спішили так, що "підозрюваних" навіть жодного разу належно не викликали для вручення підозри.

Детальніше про цю ситуацію тут .

Сама підозра є просто нікчемною. Кидок яйця у політика не можна вважати побоями. Яйцями кидають у всіх політиків у всьому світі. Нещодавно такий випадок був у Чехії, де від яєць постраждав Президент Чехії. Але у демократичному суспільстві знають - це не злочин.

Те, що підозра не лише незаконною, але й злочинною слідчому, який вручав підозру добре відомо, але він сказав прямо - "а що я можу зробити, тут вказівка з ГПУ".

Через 4 роки після Майдану таке дійсно страшно чути. Нажаль, нічого не змінилось. І ГПУ і Поліція, при необхідності, сфабрикує скільки треба кримінальних справ, а слухняні суди знову запроторять кого треба за грати. І тут питання не Автомайдану, а кожного з нас.

Ну, Юрі вже втрачати нічого. Його репутація безнадійно втрачена. Тепер його доля - повернутись туди, звідки його достроково випустили.

А Порошенку варто задуматись, тікати ж вже нікуди.

Але найбільше задуматись потрібно кожному з нас".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ