Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німеччина готує комплексний план оборони

Вперше з часів "холодної війни" Бундесвер готується до національної оборони Німеччини. З цією метою буде розроблено новий оперативний план для країни (OPLAN), який визначить, як діяти разом у разі напруженості та оборони.

Про це заявив німецькій пресі командувач територіального командування генерал-лейтенант Андре Бодеманн, пише видання Handelsblatt.

"План операції в Німеччині базується на поточній ситуації з безпекою та загрозами в Німеччині та Європі в цілому. Це має бути реалістичний план, а не просто нездійсненна мрія, продумана концепція, насправді щось відчутне, що зрештою може спрацювати", — сказав він.

Документ, який є цілком секретним і містить сотні сторінок, буде обговорюватися за участю силовиків, вчених, енергетичної та логістичної промисловості та союзників.

План має бути готовий та оновлений до кінця березня. Тоді Німеччина вперше з часів холодної війни матиме сучасний комплексний план оборони.

На відміну від періоду понад 30-річної давнини, коли ФРН була "прифронтовою державою", наразі вона перебуває в "тиловій зоні".

"Це означає, що я не очікую танкового бою на Північно-німецькій рівнині, і, сподіваюся, повітряного десантування російських десантників теж не очікується. Але нашим критичним інфраструктурним об’єктам, портам, мостам, енергетичним компаніям, звичайно, загрожують диверсії, можливо, також спецназ, який може спробувати проникнути і порушити ці дуже важливі об’єкти", — сказав генерал.

Військові очікують чотири загрози, деякі з яких вже можна спостерігати, включаючи фейкові новини та дезінформацію. Противник намагатиметься впливати на рішення влади, на думку населення і, можливо, також на ЗМІ. Крім того, очікуються атаки в кіберпросторі на енергетичні компанії та телекомунікації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ