Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німеччина передала 180 шоломів для української міліції до Євро-2012

27 січня у Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні Посол цієї держави Ханс Гаймзьот передав Міністерству внутрішніх справ України в особі заступника Міністра Олександра Савченка та заступника командувача внутрішніх військ України Миколи Мішакіна 180 шоломів індивідуального захисту для працівників міліції, у тому числі 14 куленепробивних шоломів. Про це повідомив ДГЗ та МД МВС України.

Це був останній транш передачі спорядження індивідуального захисту для спецпідрозділів міліції у межах сприяння Україні до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу Євро -2012. Загалом українській стороні було передано 230 комплектів спорядження індивідуального захисту та комп'ютерну техніку.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла ФРН в Україні, спорядження, яке передається Україні, передове і його навіть мають далеко не всі підрозділи у Німеччині. Зокрема, куленепробивні шоломи наразі є найнадійнішими у світі та виготовляються у Австрії.

За словами заступника Міністра внутрішніх справ України, Німеччина вже має досвід проведення таких грандіозних спортивних заходів, тому не тільки технічна, а й методична допомога для України - надзвичайно важлива.

Загалом Німеччина надає Україні підтримку у підготовці до Євро 2012 у формі допомоги спорядженням для підрозділів міліції та внутрішніх військ, а також обміну досвідом із підтримання безпеки під час масових заходів. Крім того, експерти Товариства технічного співробітництва (GTZ) надають консультативну допомогу українським організаторам у сферах консультування міст, що прийматимуть гостей, фан-менеджменту, розміщення і організації публічного перегляду матчів на відеоекранах, експлуатації стадіонів, роботи аеропортів і транспортного менеджменту, менеджменту стадіонів, а також із правових питань.

Нагадаємо, що співпраця між правоохоронними органами України та Федеральним Міністерством внутрішніх справ Федеративної Республіки Німеччини, у рамках підготовки до Чемпіонату Європи 2012 року, розпочалася ще з 2007 року. За цей час, зокрема, відбулися зустрічі експертів, семінари та інформаційні поїздки.

«МВС наразі в змозі забезпечити правопорядок під час проведення Євро – 2012», - запевнив іноземних колег та журналістів Олександр Савченко.

У майбутньому, в межах двостороннього співробітництва, плануються подальші зустрічі експертів, поїздки делегацій до Німеччини, інших країн Західної Європи, спільні семінари, навчання та дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ