Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німеччина продовжила тимчасовий захист біженців з України

Дозволи на проживання українським біженцям у Німеччині продовжено до 4 березня 2025 року автоматично.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ Німеччини.

"Посвідки на проживання біженців з України, які втекли від російської агресії та отримали захист у Німеччині, діятимуть до 4 березня 2025 року. Федеральне міністерство внутрішніх справ передбачило це у своїй постанові. Сьогодні Федеральна рада затвердила цю постанову", - йдеться на сайті міністерства.

Як повідомляється, українським біженцям не потрібно подавати заяву на продовження свого статусу проживання і не потрібно жодних пов'язаних із цим зустрічей з імміграційною владою. Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн-членів ЄС наприкінці вересня 2023 року.

"Усі, хто був змушений тікати від війни, залишаться в безпеці з нами і матимуть доступ до освіти та ринку праці. Ми продовжили термін статусу захисту біженців України. Дозволи на проживання автоматично діють до 4 березня 2025 року, без необхідності біженцям з України знову відвідувати імміграційну службу", - заявила федеральна міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Вона додала, що влада Німеччини й надалі захищатиме життя багатьох українців і тісно підтримуватиме Україну. За даними німецької сторони, наразі в Німеччині проживають майже 1,1 млн осіб, які в'їхали до країни з 24 лютого 2022 року у зв'язку з російською агресією проти України. З них майже 350 тисяч - діти та молодь до 18 років. Близько двох третин дорослих біженців - жінки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ