Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика  |  Війна з Росією

Німеччина приєднується до всесвітньої акції #terrorussia

1/2
24 липня німецьке місто Дюссельдорф приєдналося до всесвітньої акції #terrorussia, мета якої – заклик до політичних лідерів і політиків різних країн офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму

Також учасники закликали уряди країн, максимально сприяти досягненню повного ембарго російських товарів і послуг та забезпечити ненадання країні-терористу міжнародної допомоги тощо.

Захід у Дюссельдорфі відбувся у форматі вуличної ходи – близько 400 учасників зібралися з українською символікою і тематичними плакатами #terrorussia та #russiaisaterroriststate для того, аби донести ключові меседжі акції до німецької влади і суспільства. В рамках демонстрації також відбувся перформанс від організаторів заходу. Українка з пустим дитячим візочком, на якому було послання "Мене вбила росія", пройшла увесь маршрут ходи під умовними російськими ракетами. 

Організатори зазначають, що мета цього перформансу полягає у приверненні уваги до вбивст росіянами цивільного населення України, зокрема дітей. За даними ООН, постраждало 10 308 цивільних: 4597 загиблих та 5711 поранених, серед яких 1042 дитини. Близько 240 000 дітей було примусово депортовано на територію рф. Демонстрація завершилася промовами від організаторів, а також активістів як з української, так і з німецької сторони.

1/2

"Сьогоднішній захід був проведений рівно на 5 місяць з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну. Це страшна дата для усієї України, і ми бачимо необхідним докладати зусилля аби увага до війни в міжнародному полі не вщухала. Для нас було надзвичайно важливо долучитися саме до цієї всесвітньої акції, – зазначає одна з організаторок ходи Марія, –  Адже своєю небайдужістю ми наближаємо визнання росії країною-терористом. Для нашої ініціативної групи це вже не перша демонстрація на підтримку України, і ми й надалі будемо організовувати подібні заходи аби утримувати цю тему на порядку денному німецького суспільства".

До участі у всесвітній акції вже долучилися понад 25 різних країн, серед яких Естонія, Ізраїль, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Польща, США, Туреччина, Швеція тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ