Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німеччина спрощує надання громадянства нащадкам жертв нацизму

Німецький уряд від п’ятниці спростив правила для отримання громадянства нащадками людей, які втекли з нацистської Німеччини.

Німеччина повинна понести "свою історичну відповідальність щодо постраждалих", заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер, передає Європейська правда.

Хоча в Німеччині вже є правила, що дозволяють нащадкам переслідуваних євреїв отримати громадянство, два декрети, що вступили в силу в п'ятницю, закрили кілька прогалин.

Родичі людей, які покинули нацистську Німеччину до того, як їх громадянство було відкликане режимом, тепер можуть повернути його відповідно до нового декрету.

Люди, які раніше не отримали б німецького громадянства, тому що їх батько був іноземцем і чия мати втратила своє німецьке громадянство при нацистах, тепер також можуть скористатися новими правилами.

Труднощі окремих осіб із використанням підстав родоводу для отримання громадянства опинилися в центрі уваги частково через різке зростання числа заяв від британців, що посилаються на переслідування нацистами їх предків і намагаються отримати німецький паспорт на тлі виходу Британії з ЄС

За даними МВС, з 43 таких заявок в 2015 році їх число зросло до 1506 в 2018 році.

Зеєгофер сказав, що ті, чиї клопотання були відхилені, тепер зможуть претендувати на громадянство.

Нагадаємо, у Німеччині шахраї в уніформі полісменів відібрали в українців ‎15 тисяч євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ