Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НКРЕКП заборонила імпорт електроенергії з Білорусі та РФ до 1 жовтня

У середу, 26 травня, Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг ухвалила рішення про обмеження до 0 МВт імпорту електроенергії з Росії та Білорусі до 1 жовтня.

Про це повідомляє УНН.

Зокрема, оловуючий представник НКРЕКП під час засідання зазначив:

"Ми приймаємо це рішення сьогодні з ініціативи міністра енергетики Германа Галущенка, який звернувся до нас з таким проханням".

Водночас він зауважив, що комісія враховує при ухваленні рішення і баланс інтересів - і щодо споживачів, і щодо того, що припинення імпорту електроенергії може призвести до зловживань і маніпуляцій на ринку. Разом з цим передбачається запровадження механізмів контролю за накопиченням вугілля.

"Ми цілком ймовірно продовжимо заборону... і після 1 жовтня. На сьогодні ми готові це зробити до 1 жовтня", - додав він.

Постанову проголосували у редакції, запропонованій департаментом.

Документом передбачається "обмежити доступну пропускну спроможність для імпорту електричної енергії в Україну, що буде пропонуватись на місячних та добових аукціонах, у частині міждержавних перетинів між Україною та державами, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства (Російська Федерація та Республіка Білорусь - ред.), до 0 МВт". Постанова набирає чинності з дня її прийняття та діє до 1 жовтня 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ