Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Волині викрили канал ввезення в Україну підробних ліків виробництва рф та білорусі

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, встановлюються особи усіх причетних до незаконної діяльності громадян.

Правоохоронці у Волинській області ліквідували канал нелегального ввезення в Україну через Польщу фальсифікованих медичних препаратів російського та білоруського виробництва.

Про це повідомили у Волинській обласній прокуратурі.

За даними слідства, схему ввезення та збуту фальсифікату налагодив 48-річний волинянин зі спільниками. Реалізовувались підробні ліки через Інтернет-магазини, соцмережі та канали у месенджерах. 

"У ході проведених 24 липня 2024 року санкціонованих судом обшуків у місцях зберігання медпрепаратів та проживання фігурантів провадження правоохоронці вилучили російські та білоруські медикаменти, грошові кошти в різній валюті на суму понад 2 мільйони гривень, чорнові записи, товарно-транспортні накладні про відправку  лікарських засобів поштовими операторами", - йдеться у повідомленні.

У провадженні за фактом придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів (ч.1 ст. 321-1 КК України) призначено низку експертиз. Також вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, встановлюються особи усіх причетних до незаконної діяльності громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ