Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Нормандські" переговори в Мюнхені швидко завершилися

Переговори "нормандської четвірки" (Росія, Україна, Німеччина, Франція) щодо Донбасу на міністерському рівні в Мюнхені (Німеччина) швидко завершилися.

Переговори "нормандської четвірки" на міністерському рівні стартували в Мюнхені близько 9:16 за київським часом й до 10 ранку суботи вже завершилися.

Наступна зустріч "нормандської четвірки" на міністерському рівні відбудеться на початку березня в Парижі (Франція), повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Конкретного результату немає. Це була зустріч для того, щоб підготується до наступного справжнього засідання в "нормандському форматі". Ми сподіваємося, і ми попередньо домовилися, що це повноформатне засідання відбудеться на початку березня в Парижі", - сказав він по завершенні переговорів.

Голова МЗС РФ Сергій Лавров, вийшовши з зустрічі, відмовився її коментувати.

Париж у зв'язку з ротацією в МЗС Франції був представлений на нижчому рівні: на переговори направили політдиректора МЗС Ніколя де Рив'єра.

Новий глава МЗС Франції Жан-Марк Еро, призначений у п'ятницю, відмовився від участі в переговорах, оскільки ще не опанував у специфіку питання українсько-російського конфлікту.

"Ми домовилися що під час наступної зустрічі, яка відбудеться на початку березня, він уже буде повноцінним господарем", - зазначив Клімкін.

Клімкін перед початком переговорів висловив намір звинуватити Росію в повному невиконанні Мінська.

Президент України Петро Порошенко також перебуває у Мюнхені, де бере участь у 52-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Заплановані його двосторонні зустрічі з президентами Румунії, Литви, Польщі, Фінляндії, президентом Європарламенту, генсеком НАТО й керівництвом Єврокомісії.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ