Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Норвегія засудила Росію щодо незаконної окупації Криму та агресії на Донбасі

Президент Петро Порошенко зазначає, що у підписаній сьогодні з Прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солберг Спільній декларації про партнерство між Україною та Королівством Норвегія, норвезька сторона чітко і недвозначно засудила Росію щодо незаконної окупації Криму та триваючої агресії на Донбасі. Повідомила прес-служба Президента.

Глава Української держави подякував Норвегії за підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

«Така чітка позиція Вашої держави для нас сьогодні є дуже важливою. Переконаний, що вона стане прикладом і для держав-членів ЄС, які також визнають Росію державою-агресором», - сказав Петро Порошенко на спільній прес-конференції за підсумками зустрічі  з Прем’єр-міністром Королівства Норвегія.

Під час переговорів Президент детально поінформував про ситуацію на Донбасі. Прем’єр-міністр Ерна Солберг підтвердила принципову позицію Норвегії щодо збереження санкцій стосовно Росії до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Петро Порошенко також інформував про ініціативу України щодо резолюції ГА ООН про стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і отримав запевнення у її підтримці.

Президент окремо висловив вдячність Норвегії за надзвичайно широку гуманітарну допомогу, що надається Норвегією Україні, в тому числі і внутрішньо переміщеним особам в Україні, зокрема шляхом діяльності Норвезької ради у справах біженців.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ