Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Новгород-Сіверський продає свого Леніна

За мільйон гривень продати пам’ятник Леніну вирішив Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко. Гроші від продажу підуть на потреби громади, переконує мер. Щоправда, ідею продати бронзового «вождя пролетаріату» підтримують не всі: пенсіонери здебільшого висловлюються проти, а молодь та інтелігенція – за.

Мільйон гривень – ціна умовна. Таким чином міський голова просто привернув увагу до свого лота на одному з інтернет-сайтів, де розмістив оголошення щодо продажу. В Новогороді-Сіверському пам’ятник Леніну готові віддати і за меншу суму. 

«Ціна буде залежати від експертної оцінки, – пояснює Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко. – Я не можу його оцінити або хтось. Тільки експерт. А потім вже будемо дивитися. З’явиться база даних покупців – ми тоді реалізуємо його згідно з чинним законодавством, як це визначено бюджетним кодексом».

Комуністичний ідол в Новгороді-Сіверському зроблений з бронзи. Його вага складає понад 4 тонни. Навіть, якщо здати пам’ятник як кольоровий метал, можна отримати приблизно 350 тисяч гривень. Міський голова провінційного міста на півночі України рахує кожну копійку.

«Простіше за все гепнути цей пам’ятник до землі і нічого з цього не мати. Або вкрасти, або розтягти, – каже Олег Бондаренко. – А я думаю, що таким чином вчинити буде дуже корисно для нашої громади. І люди тільки це підтримають».

Якщо пам’ятник Леніну таки вдасться продати, за словами мера Олега Бондаренка, кошти скерують на ремонт центральної частини Новгорода-Сіверського.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ