Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новообраний президент має підтримати децентралізацію, - Орест Матвіїшин

Голова виконкому львівської обласної партійної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин вважає, що новообраний президент Зеленський має скласти тест на підтримку громад і реформи децентралізації
Голова виконкому ЛОО ПП "Наш край" Орест Матвіїшин. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

"Зараз тривають дискусії про дату та формат інавгурації Зеленського. Але ще до цього новообраний Глава держави уже пообіцяв ряд першочергових ініціатив. Партія "Наш край" вважає, що Зеленський має довести свою прихильність просуванню реформ в Україні. І, найперше, проявити підтримку найспішнішої із реформ — децентралізації. Він має скласти тест на підтримку громад", - зазначив Орест Матвіїшин.

Політик стверджує, що партія очікує, що Зеленський запропонує зміни до Конституції, які остаточно закріплять об’єднані територіальні громади в Основному законі.

"Із 11-го травня у 66 новостворених об’єднаних громадах стартує виборчий процес — вибори там відбудуться 30 червня. Процес децентралізації влади в Україні триває, усе більше громад отримують нові повноваження та фінансові ресурси. Тому новообраний Глава держави має конкретною справою довести відданість децентралізації", - вважає член партії "Наш край".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ