Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новий Генконсул Польщі у Львові розпочне роботу 8 квітня

Сьогодні, 4 квітня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові Рафалом Вольським, який офіційно приступає до виконання обов’язків зі суботи. Сторони обговорили можливості співпраці між Львовом та Польщею, а також поспілкувались про поточну економічну і політичну ситуацію, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За словами Рафала Вольського, Польща зацікавлені інвестувати у Львів та реалізовувати спільні культурно-науково-суспільні проекти.

«Я дуже давно працюю в Україні. Маю дуже добрі спогади за 7 років роботи в Україні. Львів – це місто, яке має особливу атмосферу», - зазначив Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський, який офіційно приступає до виконання обов’язків зі суботи.

«Львів справді має хорошу атмосферу. Гостей з Польщі у нас завжди багато. Працювати Генеральним Консулом у Львові – це цікавий етап у житті», - додав мер Львова Андрій Садовий.

Пан Рафал Вольський зазначив, що Консульство у Львові є найбільшою консульською установою Польщі у світі, і зацікавлене в активізації економічної та інвестиційної співпраці.

«Перший план – продовжувати добру роботу попередників. Оскільки є особливе значення Львова для України і польської культурної спадщини. Ми маємо низку культурних проектів. Треба співпрацювати у культурно-суспільно-науковому напрямках. Я знаю про нові виклики для вашого міста, пов’язані з екологією і господарюванням по сміттю. Будемо активізовувати економічну співпрацю. Ми готові допомагати, польські фірми мають хороший досвід у сфері поводження з ТПВ», - зазначив Рафал Вольський.

«Ми вивчили польський досвід і активно працюємо з вашими фахівцями. Ми зацікавлені у збільшенні інвестицій зі сторони Польщі. У Львові активно розвивається ІТ та туризм», - додав Андрій Садовий.

«Ми готові до співпраці», - відзначив Рафал Вольський.

Наприкінці зустрічі міський голова Львова подякував Вєславу Мазуру, який досі працював Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові, за якісну та активну співпрацю.

«Наша співпраця була коротка, але інтенсивна», - додав колишній Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Вєслав Мазур.

Відтак, міський голова Львова Андрій Садовий подякував Вєславу Мазуру та вручив пам’ятні сувеніри, Рафалу Вольському міський голова подарував монету зі зображенням Короля Данила Галицького.

Біографічна довідка Рафала Вольського

Народився 15.07.1968 року в Плешеві (Великопольща). Впродовж 1986-1992 років навчався у Варшавському Університеті, Історичний Інститут. У 1989-1992 – науковий співробітник Інституту історії науки Польської академії наук, Варшава. Впродовж 1995-1996/2000 працював у Центрі наукових досліджень ім. Войцєха Кентшиньського, Ольштин. У 1996-1998 – інспектор у відділі кадрів Управління Ґміни Варшава-Центр. У 1998-1999 – заступник Генерального Директора Польсько-Німецької Промислово-Торгової Палати у Варшаві. Впродовж 2000-2006 обіймав посаду  консула, керівника Економічно-Торгового Відділу Генерального Консульства РП у Мюнхені (від 2002 в ранзі радника). У 2007-2010 – директор Департаменту Міжнародної Співпраці та Закордонних Інвестицій Маршалківського Управління Вармінсько-Мазурського Воєводства в Ольштині. З 18.07.2010 до 6.09.2015 – керівник Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні (І радник, з 1.07.2015 радник-посланник; 10.01.2012 отримав звання Генерального консула). З 7.09.2015 до 31.03.2017 – заступник глави місії, Посольство Республіки Польща в Україні.

Зі суботи, 8 квітня 2017 року, Рафал Вольський приступає до виконання обов’язків Генерального Консула Республіки Польща у Львові. нагадаємо, з жовтня 2015 цю посаду обіймав Вєслав Мазур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ