Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Новий міністр фінансів виявився "міністром офшорних фінансів"

"МІНІСТР ОФШОРНИХ ФІНАНСІВ. Так мав називатися наш сюжет - про Олександра Данилюка, що очолив Мінфін в уряді Гройсмана. Це той, що з трибуни Ради обурено запевняв: "У мене немає офшорів!" І оголосив перші кроки з деофшоризації". Про це на своїй сторінці в ФБ повідомила журналіст програми "Схеми", проекту "Радіо Свобода", Наталія Сідлецька.
Facebook Alex Danylyuk

І далі: "Я пішла в офіційні реєстри Кіпру.Олександр Данилюк донині директор двох кіпрських фірм! Які ще й засновані третьою - з Кайманових островів. Це найбрудніша офшорна пральня світу.

Щоб отримати позицію міністра для сюжету - вчора на засіданні уряду ми передали Данилюку документи на підтвердження з проханням про коментар.

Після чого міністр написав мені, що увечері запросить нас на інтев'ю і все пояснить. Але знову збрехав.

Запрошення я не дочекалась, а міністр більше не відповідав.

Натомість сьогодні Данилюк публічно "покаявся" у соцмережі - вибачився перед суспільством, що дійсно не задекларував свої офшори. Каже, тепер "поправив" свою декларацію.https://goo.gl/Ha7OFS

А я нагадаю, що така можливість безкарно "правити " свою декларацію - вже після викриттів - мала вже давно відійти в минуле. Утім, нею і досі прикриваються навіть ті, хто позицінує себе як завзяті антикорупціонери. Система електронного декларування досі не запущена.

З іншого боку добре, що міністр визнав свою помилку, коли на неї вказали журналісти - ще до виходу сюжету в ефір".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ