Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нині в Силах спеціальних операцій ЗСУ проходять службу понад 500 жінок

Нині в Силах спеціальних операцій ЗСУ проходять службу понад 500 жінок, з них 60 – офіцери.

Про це кореспонденту АрміяInform повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сил спеціальних операцій (ССпО) Олексій Никифоров, коментуючи набрання чинності наказу Міністерства оборони «Про затвердження змін до Переліку військових посад осіб офіцерського складу, які можуть бути заміщені військовослужбовцями-жінками».

Відтепер офіцерів-жінок можуть призначати на всі командні й штабні посади в органах військового управління, військових частинах (підрозділах) ССпО. Зокрема, скасовано обмеження щодо призначення жінок на посади за спеціальностями, що стосуються бойового застосування військових частин та підрозділів ССпО, розвідувально-інформаційного забезпечення, організації та ведення психологічних акцій (дій), міжнародних відносин у воєнній сфері.

‒ У нас немає жодних гендерних упереджень стосовно перебування військовослужбовців-жінок у лавах спецпризначенців. Під час відбору до ССпО за бойовими спеціальностями всі претенденти після попереднього відбору ‒ документальний відбір, перевірка компетентними органами, перевірка на психологічну стійкість ‒ проходять кваліфікаційний курс. Наразі триває десятий кваліфікаційний курс. Офіцерів-жінок на ньому немає, – зазначив Олексій Никифоров.

Офіцер додав, що всі охочі можуть подавати себе (через анкету на сайті sof.mil.gov.ua) на проходження кваліфікаційного курсу як для підрозділів спеціального призначення, так і для підрозділів інформаційно-психологічних операцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ