Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обласна рада заслухала інформацію щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини

Сьогодні, 12 березня, відбулася XXV позачергова сесія Львівської обласної ради, присвячена заслуховуванню інформації Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку з епідемією коронавірусу. Про це інформує прес-служба Львівської облради.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, взявши слово, наголосив, що епідемії коронавірусу в області не уникнути.

«Одне з найважливіших питань – це правильне інформування населення: від правил дотримання карантинних заходів до убезпечення населення від масового поширення коронавірусу!

Окрім медиків, має бути активізована робота правоохоронних органів щодо спекулятивних дій на ринку медичних засобів, перевірки торговельних мереж та закладів харчування на наявність засобів дезінфекції тощо.

Звертаємося до центральних органів влади щодо спрощення процедури державних закупівель для засобів захисту та обладнання для наших медичних установ, в тому числі апаратів штучної вентиляції легень.

Кожен на своєму місці має взяти відповідальність за свою роботу, бо потім може бути пізно.

Рішення про карантин було своєчасним, бо це відтягує появу великої кількості хворих одночасно, але маємо уже зараз думати, як будемо працювати і що робити в умовах і надзвичайної ситуації. Тепер ця справа стає всенародною!», - підкреслив очільник облради.

В.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько під час виступу зауважив, що станом на сьогоднішній день у Львівській області не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус.

«Наразі визначені заклади для прийому пацієнтів з коронавірусом. Пріоритетним закладом є інфекційна обласна клінічна лікарня, яка має 410 ліжок, з них 10 ліжок є реанімаційними. Є 8 боксованих палат, які можуть приймати пацієнтів з коронавірусом у кількості до 20-ти пацієнтів. На сьогодні в палатах не перебуває жодного пацієнта з підозрою на корона вірус.

Закладами охорони здоров’я другої, третьої та всіх наступних ліній куди будуть шпиталізовані пацієнти з діагностованими випадками коронавірусу будуть: 8-ма міська клінічна лікарня м. Львова, госпіталь ветеранів у Винниках, Стебницька міська лікарня, Сокальська центральна районна лікарня, Стрийська центральна міська лікарня, Яворівська центральна районна лікарня, Кам’янко-Бузька центральна районна лікарня. Також ще є питання між Рудківською районною лікарнею і Самбірською центральною районною лікарнею щодо можливості забезпечення киснем.

По кількості засобів захисту є 660 тисяч масок на базі спецмедпостачання, які отримали з держрезерву, і готові вже розподіляти по установах. Ми отримали 73 пульсоксиметри, 73 апарати для дозування медичних препаратів, 64 комплекти ручних апаратів для штучної вентиляції легень та 4 оксигенатори», - розповів Андрій Васько.

«З кінця лютого лабораторний центр працює над впровадженням заходів щодо мінімації ризику проникнення вірусу. Хвороба дуже заразна. Перш за все на санітарно-пропускних пунктах, де є наші підрозділи, ми забезпечили цілодобове чергування. Перш за все це аеропорт із контролем всіх мандрівників. Працюємо разом із прикордонниками, митниками. На міжнародних пунктах пропуску чергують автомобілі екстреної медичної допомоги – Шегині, Краковець, Рава-Руська. Також бригада в черговому порядку забезпечує супровід аеропорту Львів. Ті випадки, які будуть потребувати діагностики, скеровуватимемо у Центр громадського здоров’я МОЗ України», - розповів керівник Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів.

«На сьогодні, як відомо, в Україні підтверджено тільки 1 випадок в Чернівецький області. Жодного випадку і підозри на захворювання у Львівській області – немає. Днями ми матимемо тести на виявлення коронавірусу, які будуть поставлені Міністерством охорони здоров’я. Частину з цих тестів в майбутньому планується реалізовувати через аптечну мережу. Вважаю, що медзаклади області готові до викликів з коронавірусом. Тому не потрібно сіяти страх серед мешканців нашої області. Ми готові протистояти коронавірусу», - наголосив голова комісії з питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту Ігор Ковальчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ