Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обласна та міська рада займаються пошуками місця для нового сміттєзвалища

Львівська обласна рада утворила комісію, яка займається пошуком території, де після 1 серпня 2006 року мало б утворитись нове сміттєзвалище. Зокрема, опрацьовуються ділянки в Яворівському, Пустомитівському та Жовківському районах. Про це під час звіту про виконання протокольного доручення повідомив заступник міського голови Ігор Базарник.
Він зазначив, що вчора міська рада мала зустріч з представниками французької фірми „Пізорно”, яка має зайнятися будівництвом сміттєпереробного заводу або полігону для твердих побутових відходів. Французи сказали, що їм для цього необхідно 100 гектарів землі. Зараз єдина затрамка – пошук такої території, а загалом пропозиція французької сторони Львову підходить, будівництво вестиметься за рахунок французької інвестиції. Зараз має затверджуватись концепція, йде робота з „Гірхімпромом”.
 Ігор Базарник доповів про чотиристоронню угоду, яка була укладена 22 березня 2005 року, зокрема, провести екологічну експертизу, перекласти вуличний водогін у селі Грибовичі, завершити будівництво школи в Грибовичах, зокрема комп’ютерних класів та спортивного залу та розповів, що з цього не виконано: третій етап – етап екологічної експертизи, яку проводить геотехнічний інститут, зараз біля трьох озер, які знаходяться поблизу сміттєзвалища, зроблено 25 свердловин для експертиз води, проведено експертизу ґрунту. Замінено 10 865 метрів водогону, відновлено деякі ділянки вулиць. Щодо школи, то в Грибовичах вона є найсучасніша, вона має власні інженерні мережі та котельню, однак її не вистачає для обігріву спортзалу, тому в бюджеті передбачено 62 000 гривень для будівництва нової котельні. Ігор Базарник заявив, що 1 серпня 2006 року припиняється експлуатація сміттєзвалища, і якщо не буде нового, то у Львова виникнуть великі проблеми.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ