Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Обласні теплоенерго розраховуватимуться з Нафтогазом за фактом споживання, - Гудима

Як повідомив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА Богдан Кейван, в області налічується 19 теплоенерго, 10 із яких вже уклали угоду з Нафтогазом, а 7 - подали документи на погодження. Про це повідомили Гал-інфо на брифінгу щодо ситуації з підготовки до опалювального сезону.
Богдан Кейван

Варто зазначити, що ці договори укладають на 3 роки. Як розповів начальник відділу тарифної політики управління житлово-комунального господарства департаменту Максим Гудима, вони були занепокоєні. Річ у тому, що в умовах трирічних контрактів були передбачені такі вимоги як передоплата частини обсягу природного газу, яка мала становити 50-80%. Водночас теплоенерго розраховуються з ними за фактом споживання (через півтора місяця після використання).

“Підприємства були дуже занепокоєні тим, як акумулювати кошти: чи назбирати на передоплату за жовтень, чи на підготовку до опалювального сезону. Однак учора була проведена онлайн-нарада із заступницею Міністра розвитку громад та територій України Наталією Хоцянівською, де зазначили, що уряд таки досягнув того, що почнуть розраховуватись за фактом споживання”.

Тарифи на цьогорічний опалювальний сезон ще не визначені, проте як зазначив Гудима, збільшаться, якщо будуть економічно обґрунтованими. Затверджують тарифи органи місцевого самоврядування, тому наразі вони залишаються незмінними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ