Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

«Обличчя передової», або в Сєвєродонецьку відкрилася фотовиставка львів’янина

Відкриття фотовиставки Тараса Греня «Обличчя передової»
Відкриття фотовиставки Тараса Греня «Обличчя передової»
Відкриття фотовиставки Тараса Греня «Обличчя передової»
Відкриття фотовиставки Тараса Греня «Обличчя передової»
1/2
Фотовиставка «Обличчя передової», присвячена 5-річчю від початку антитерористичної операції, відкрилася в Сєвєродонецьку в четвер, 11 квітня 2019 року. Ініціаторами виступили Луганська обласна державна адміністрація та командування Об’єднаних сил.

Відкрили експозицію заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко та автор фотографій – старший офіцер мобільної прес-групи ОТУ «Північ» полковник Тарас Грень, повідомило видання Фотографії Старого Львова.

«Основна мета виставки – показати жителям області та всій Україні, на передовій країну боронять різні люди, – зауважив Юрій Клименко. –На фотографіях зображені військові різного віку, чоловіки та жінки, які до 2014 року працювали у мирних професіях – хтось був хліборобом, хтось лікарем, вчителем. Але об’єднала їх усіх війна. Вони об’єдналися, щоб захистити Україну, її територіальну цілісність та суверенітет».

Тарас Грень – військовий журналіст, який вже понад 10 ротацій провів на Сході. Основне місце його служби – Західний регіональний медіацентр Міністерства оборони України.

Фото, що представлені на виставці, він зробив під час перебування у зоні проведення АТО/ООС у період з 2014 по 2019 роки. На кожному знімку – військовослужбовці, які протистоять ворогу на передових позиціях оборони України у Луганській та Донецькій областях.

За словами автора, основана ідея фотовиставки – показати справжні, людяні обличчя захисників. Це своєрідна відповідь на ворожу інформаційну пропаганду, що зображає українських військовослужбовців «карателями».

«Ми ведемо війну, але лише захищаємо свою країну. Ми не злі, у нас немає істеричної агресії. Я хочу, щоб усі побачили, що захисники України – це люди з чистими та світлими очима, відкритими обличчями. Вони залишаються людьми у будь-якій ситуації, – пояснив Тарас Грень. – Увесь світ повинен знати, що українці – який би нам не створювали негативний імідж – це згуртована нація. Ми єдині, незалежно від регіону проживання, мови спілкування, професії або статі».

За кожною фотографією – окрема історія її створення, а також історія самого героя, що відбивається в блиску очей, закарбована у зморшках мужніх облич героїв. «Фронт не терпить випадкових людей. Бойові дії – це своєрідний фільтр. Туди потрапляють різні люди, хтось приходить заробити грошей, але чим ближче до передової, тим чистіше душею там люди. Там усе по-іншому», – наголосив автор.

Виставка представлена на першому поверсі облдержадміністрації, а згодом буде експонуватися у закладах освіти по всій області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ