Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Обрано керівництво Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови

За результатами добору, керівником Секретаріату обрано Юрія Зубка, який впродовж багатьох років на різних посадах - від заступника Міністра культури та керівника служби Віцепрем’єр-міністра України - опікувався питаннями державної мовної політики, розвитку українського кінематографа тощо.
Фото Олена Ляхович

Про це повідомили на сторінці Уповноваженого із захисту державної мови у Фейсбуці:

"Друзі, раді повідомити надзвичайно важливі новини.

Відповідно до чинного законодавства України завершено добір на посади керівника Секретаріату Уповноваженого та першого заступника керівника Секретаріату. Серед 16 претендентів обрано найбільш фахових та компетентних. Оцінка кандидатів проводилась за такими критеріями: професійність, мотивація, знання законодавства тощо. Кожен мав представити свою стратегію діяльності.

Тож, за результатами добору, керівником Секретаріату обрано Юрія Зубка, який впродовж багатьох років на різних посадах - від заступника Міністра культури та керівника служби Віцепрем’єр-міністра України - опікувався питаннями державної мовної політики, розвитку українського кінематографа тощо.

Першим заступником керівника Секретаріату обрано Аліну Шпак, яка раніше працювала у Департаменті архівного забезпечення Служби безпеки України, Центрі досліджень визвольного руху, активно займалась процесом декомунізації в Україні, проявила себе як ефективний менеджер на посаді Першого заступника Голови Українського інституту національної пам'яті.

Призначення керівництва Секретаріату відбудеться після проходження переможцями добору спецперевірки.
Окрім цього, вже опрацьований та затверджений паспорт бюджетної програми на 2020 рік, у Міністерстві фінансів України відбувся успішний захист бюджетного запиту на 2021 рік.

Найближчим часом Секретаріат зможе приймати звернення та скарги громадян, а також продовжить укомплектовувати штат.

Стежте за оновленнями!"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ