Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Обвал частини Керченського мосту: у соцмережах пишуть про дві пошкоджені опори

Прогін споруджуваної залізничної частини Кримського мосту, що впав напередодні в море, пошкодив опору гідротехнічної споруди.

Про це в Twitter повідомляє блогер RoksolanaToday & Крим, повідомило видання Укрінформ.

«3 жовтня в Криму впав прогін Кримського мосту. Частина конструкції опинилася в морі. Відкриття руху поїздів по залізничній частині мосту заплановане на грудень 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Наразі металоконструкція, що полетіла у воду, замаскована зеленим полотном. «Міст-льотчик: потопельника вчорашнього прикрили зеленою ганчірочкою. Щоб далі не наврочили», - пише блогер

Металоконструкція, яка впала в море і закамуфльована під колір морської хвилі, зафіксована на відео.

Крім того, за даними блогера, падаючи в море, прогін залізничної частини мосту зачепив інші частини споруди і пошкодив її. В результаті постраждали дві опори Кримського мосту.

«Падаючи, прогін край ростверка (верхня частина пальового або стовпчастого фундаменту - ред.) 99-й опори відбив», - йдеться у повідомленні.  Як повідомляє блогер, постраждала і 100-а опора: «До речі на 100-й (опорі - ред.) з руйнувань теж вухо постраждало і кут ростверка». 

Як повідомляв напередодні Укрінформ, прогін споруджуваної залізничної частини Кримського мосту впав у воду під час монтажу конструкцій. За інформацією оператора споруджуваного мосту - ФКУ «Упрдор« Тамань», ніхто з будівельників начебто не постраждав, а самі опори не пошкоджені і їх опорну здатність не порушена.

15 травня влада Росії достроково й урочисто відкрили Керченський міст з Росії в анексований Крим. Президент Росії Володимир Путін за кермом КамАЗа подолав шлях від Краснодарського краю РФ до Керчі трохи більше ніж за чверть години. 16 травня відкрили автомобільний рух по цьому мосту. Наступного року планується запустити залізничний транспорт.

Міністерство інфраструктури України оцінює збитки нашої країни від будівництва Керченського мосту в 500 млн грн на рік.

В Євросоюзі і НАТО засудили відкриття ділянки мосту, що з'єднує Росію з окупованим Кримом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ