Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Очільник кіберполіції Юрій Виходець взяв участь у найбільшому в Україні кіберфорумі

«Стійкість під час війни»: очільник кіберполіції Юрій Виходець взяв участь у найбільшому в Україні кіберфорумі.

Київський міжнародний форум з кібербезпеки, який пройшов 7-8 лютого, став однією з найбільших подій у цій сфері. Участь у ньому брали фахівці з кібербезпеки державного і приватного сектора, зокрема зі США, країн НАТО і ЄС.

В рамках заходу розглянули стратегії і тактики протистояння інтернет-загрозам в сучасних війнах. Також учасники розглянули спільні шляхи побудови безпечного кіберпростору.

Начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець обговорив необхідність подальшої співпраці з іншими суб’єктами кібербезпеки.

«Ми домовилися про співпрацю з Консультативною комісією Євросоюзу в Україні та ОБСЄ. Це дозволить розширити можливості кіберполіцейських у документуванні злочинів, вчинених російськими хакерами», - зазначив він.

Кіберполіцейський нагадав, що фахівці Департаменту систематично фіксують спроби розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, націленого на державні установи та приватні компанії, які мають загальнонаціональне значення.

Окремо говорили про розвиток проєкту «Брама». Ініціатива спрямована на підвищення рівня обізнаності громадян у сфері кібербезпеки та протидію поширенню пропаганди ворога в медіапросторі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ