Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна і Естонія налагоджують співпрацю в галузі кібербезпеки

Естонія — один із лідерів підтримки України
фото з телеграму Михайла Федорова

Очільник Мінцифри Михайло Федоров зустрівся з Міністром закордонних справ Марґусом Цахкна. Під час зустрічі обговорили цифрове співробітництво й кібербезпеку.

Про це Федоров повідомив у телеграмі.

Естонія — один із лідерів підтримки України, країна вже витратила понад 550 мільйонів євро на посилення обороноздатності нашої держави. Це відповідає 1,4% ВВП Естонії, що є найвищим показником за цією метрикою. Крім цього, Естонія бере на себе лідерство в багатьох міжнародних форматах підтримки України — ІТ-коаліція та дрон-коаліція.

Важливий трек співпраці — Талліннський механізм. Це обʼєднання 11 держав задля посилення кіберстійкості критичної інфраструктури України. Якраз сьогодні відбудеться чергове засідання країн-учасників, де команда Мінцифри представить конкретні проєкти та платформу для співпраці.

«Вдячний Естонії за підтримку роботи фронт-офісу й активне залучення до всіх процесів. А ще країна вже давно зарекомендувала себе як лідер цифровізації. Мій перший закордонний візит у команді Президента був саме до Естонії. Плануємо розвивати наше цифрове партнерство далі, за межами наших держав. Працюємо як одна команда», - зазначив Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ