Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Один з головних тенісних турнірів року проігнорував росіянку Шарапову

Російська тенісистка Марія Шарапова, яка повернулася до виступів після викритті у застосуванні допінгу, не зможе зіграти на одному з головних турнірів року - Ролан Гаррос із серії Великого Шолома. Як повідомляє Федерація тенісу Франції, росіянці було відмовлено в отриманні wild card в основну сітку, так і в кваліфікацію турніру.

За словами президента федерації Бернарда Гьюдічеллі, таке рішення було прийнято через те, що росіянка зараз не має рейтингу через допінгову дискваліфікацію, а не травму.

"Ми можемо давати wild card тенісистам, які повертаються після травм, але не після допінгової дискваліфікації. Ми повинні поважати дух чесної гри. Ми будемо раді бачити її на Ролан Гаррос, коли вона потрапить на турнір за рейтингом", - сказав функціонер.

На початку червня 2016 року антидопінговий комітет Міжнародної федерації тенісу дискваліфікував Шарапову на два роки за вживання забороненого мельдонію.

Пізніше Спортивний арбітражний суд (CAS) скоротив дискваліфікацію за використання допінгу російській тенісистці Марії Шараповій з двох років до 15 місяців.

Перед цим Шарапову не допустили на один із найбільших турнірів року.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ