Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Одинадцять років тому "Шахтар" переміг в Кубку УЄФА

"Гірники" стали останніми переможцями Кубка УЄФА в історії, вигравши його у сезоні 2008/09.

Свій шлях майбутній переможець Кубка УЄФА розпочинав з більш статусного турніру — Ліги чемпіонів. Її донецький клуб покинув після групового етапу, посівши третє місце та потрапив у плей-оф Кубка УЄФА. Той розіграш був останнім, адже після сезону 2008/09 його реформували у Лігу Європи.

Першим суперником на шляху до стамбульського фіналу став лондонський "Тотенхем". Англійська команда тоді була менш відомою та сильною, ніж зараз, тому фаворитами пари були українці. Вони й пройшли далі, обігравши "шпор" 3:1 за сумою двох матчів. У 1/8 фіналу підопічні Мірчі Луческу пройшли московський "ЦСКА" (0:1 та 2:0), який ставав переможцем Кубка УЄФА чотирма роками раніше.

Чвертьфінал звів донеччан з "Марселем" (перемога 4:1 за сумою двох матчів). У півфіналі було "українське класичне" — протистояння "Шахтаря" та "Динамо". Матч у Києві завершився внічию, а от у Донецьку на РСК "Олімпійський" сильнішими були "гірники", які й вийшли у фінал.

У фіналі на стамбульському стадіоні Шюкрю Сараджоглу "Шахтар" завдяки голам Луїса Адріано та Жадсона здолав бременський "Вердер" з рахунком 2:1 та став першим і поки єдиним клубом в історії незалежної України, який здобував міжнародний трофей.

Нагадаємо, нещодавно на "Гал-Інфо" розповідали про всі європейські фінали для України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ