Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Огляд 4-го туру чемпіонату УХЛ Паріматч

Перша перемога «Білого Барса», принципове дербі в Дружківці, потужний старт «Краматорська» і нелегка перемога «Дніпра»

Вчора, 5 листопада, завершився розіграш четвертого туру чемпіонату Української хокейної ліги Паріматч, в рамках якого «Білий Барс» обіграв «Маріуполь» і здобув першу перемогу в сезоні перемогу, «Донбас» в нелегкому матчі обіграв київський «Сокіл», очоливши турнірну таблицю, «Краматорськ» мінімально поступився «Кременчуку», а «Дніпро» в одну шайбу обіграв «Крижаних Вовків».

«Білий Барс» - «Маріуполь» 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Тур стартував в Білій Церкві, де місцевий «Білий Барс» бився з «Маріуполем». Маріупольці почали зустріч результативніше своїх опонентів, закинувши першу шайбу на другій хвилині матчу в ході швидкої контратаки.

Однак «барси» були впевнено налаштовані на перемогу в домашньому поєдинку і в другому періоді змогли не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Спочатку вдало до атаки підключився захисник Павло Таран, а потім Артем Грабовецький з передачі Дмитра Даниленка вдруге прошив Максима Дуве.

При всіх спробах «Маріуполя» відігратися зрівняти рахунок «чайки» так і не змогли, а рахунок на табло залишився незмінним - 2:1 на користь «Білого Барса», для якого ця перемога стала першою в сезоні 2020/21.

«Донбас» - «Сокіл» 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)

Тур продовжився в Дружківці, де відновилося велике українське дербі. Перший матч «Донбасу» і «Сокола» після семирічної перерви у взаєминах цих команд залишився за донеччанами, хоча кияни змогли непогано потріпати нерви донецькому клубу.

Донеччани потужно почали перший період, закинув у ворота Микити Пеленського відразу три шайби ще до першої сирени - першу шайбу закинув капітан «Донбасу» Віктор Захаров і ще двічі відзначився Андрій Сигарьов.

Однак "соколята" були налаштовані впевнено і за наступні 20 хвилин два рази прошили Олексія Трифонова, скоротивши рахунок до мінімальних 3:2. Відзначилися капітан київського клубу Фелікс Морозов, а також Олександр Павленко.

У третьої двадцятихвилинки все вирішило вигране вкидання за 5 хвилин до кінця основного часу матчу - Віталій Карамнов виграв вкидати на Іллю Коренчука і той в один дотик відправив шайбу в ворота Кубрицький, встановивши остаточний рахунок на табло.

Відзначимо, що донеччани одноосібно очолили турнірну таблицю, не програвши жодного матчу зі старту сезону

«Кременчук» - «Краматорськ» 5:4 (2:1, 1:2, 2:0)

Найяскравіший дебют відбувся в Кременчуці в рамках третього поєдинку туру, де чемпіон України «Кременчук» приймав абсолютного дебютанта «Краматорськ».

Команди видали справжню гольову феєрію, а інтрига в матчі зберігалася аж до останніх секунд поєдинку. І навіть незважаючи на те, що фаворитом зустрічі був багаторічний лідер «Кременчук», новачок чемпіонату зміг дати потужний бій лідеру, показавши свої амбіції на сезон 2020/21.

Причому свій настрій краматорський клуб показав ще на старті першого періоду, коли Андрій Жвачкін відкрив рахунок в матчі, закинувши першу шайбу в історії «Краматорська». Далі команди постійно обмінювалися голами, то виходячи вперед, то порівнюючи цифри на табло. А переможної стала шайба Андрія Денискіна, закинута на екваторі третій двадцятихвилинці. Відзначимо, що Денискін став найрезультативнішим нападаючим цієї зустрічі, відзначившись 3 (2+1) балами. Ще по 2 очка набрали Жвачкін, Кривошапкін і Карпенко у «Краматорська», а також Коробов і Дубінін у «Кременчука».

Підсумковий рахунок на табло 5:4 і «Краматорськ» у впертій боротьбі поступився чинним чемпіонам країни, дебютувавши в чемпіонаті УХЛ Паріматч.

«Дніпро» - «Крижані Вовки» 5:4 (1:2, 2:0, 2:2)

Ще один яскравий матч видали під кінець туру в Херсоні, де місцевий «Дніпро» приймав київських «Крижаних Вовків». У минулому сезоні у всіх очних поєдинках «регулярки» команда Підгурського здобула перемоги над київським клубом. Тому явним фаворитом в сьогоднішній зустрічі по праву вважалися херсонські «щуки».

Однак, кияни змогли не тільки спростувати факт наявності "явного фаворита", але і показати зуби бронзовому призеру чемпіонату. Аж до третього періоду матчу команди нарівні йшли як по грі, так і за рахунком і тільки під кінець матчу більш досвідчені "щуки" дотиснули своїх опонентів і добули нелегку перемогу в матчі четвертого туру.

Справжнім героєм матчу став новачок «Крижаних Вовків» Сергій Ємелін, який оформив хет-трик. Ще по два очки на свій рахунок Євген Гасніков, Олександр Каракулько і Демид Лучніков.

Нагадаємо, що наступний тур чемпіонату УХЛ Паріматч відбудеться вже 7 і 8 листопада. 7-го числа тур в Кременчуці о 14:00 почнуть «Кременчук» і «Крижані Вовки», а пізніше о 17:00 в Києві зіграють «Сокіл» і «Білий Барс». Ігровий день 8-го листопада своїм матчем о 14:00 почнуть «Маріуполь» та «Краматорськ», а завершать п'ятий тур о 16:30 «Дніпро» і «Донбас».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ