Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Огляд головних тем «Голосу України» від 23 листопада

1/2
Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України опублікувало огляд головних тем «Голосу України» від 23 листопада.

«Голодомор - це була справжня і так само неоголошена війна проти України»

Сьогодні у Верховній Раді України відбудеться засідання, присвячене вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932—1933 років в Україні. Захід приурочено 85-м роковинам Голодомору-геноциду, який, за останніми даними дослідників, забрав життя понад семи мільйонів українців. У засіданні візьмуть участь народні депутати України, іноземні парламентарії, представники центральних органів виконавчої влади, історики, представники громадських організацій.

Організатори штучного голоду запровадили спеціальний режим зберігання документів з метою недопущення витоку інформації про Голодомор та їх знищення, на місцях заборонялося фіксувати реальну кількість смертей, демографічні дані фальсифікувалися. Людей, які насмілювалися говорити про масовий голод в українських селах, піддавали репресіям і кримінальному переслідуванню. Режим вжив усіх заходів, аби стерти пам’ять про трагедію, тож в Радянському Союзі про неї не писали і не згадували. (читайте у «Голосі України» на 3 сторінці)

«Наука має бути визнана одним із найперших державних пріоритетів»

Борис Патон: «Наука має бути визнана одним із найперших державних пріоритетів» У Національній академії наук України вручили дипломи та нагрудні знаки лауреатам Державної премії у галузі науки і техніки 2017 року. Подія відбулася за кілька днів до ювілею НАНУ, який відзначатимуть наступного тижня. Того самого дня вітатимуть зі сторіччям очільника Академії, легендарного українського вченого Бориса Патона.

Цього разу 14 присуджених премій отримали 109 лауреатів за роботи, спрямовані на зміцнення обороноздатності та енергетичної незалежності держави, продовження ресурсу вітчизняних літаків, а також автори нових засобів та методів лікування. Загалом на здобуття премії було подано 40 робіт, підсумувала міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Щоб обрати найкращих, було проведено понад сто наукових і науково-технічних експертиз. Серед переможців є представники Національної та галузевих академій наук, університетів, науково-виробничих комплексів. (читайте у «Голосі України» на 5 сторінці)

Законотворчість у прямому ефірі

Завтра Державне підприємство «Парламентський телеканал «РАДА» відзначає своє 20-ліття Хоч формально в перший ефір парламентське телебачення вийшло в березні 1999 року, датою свого народження тут вважають 24 листопада 1998-го. Саме цього дня два десятки років тому тодішній очільник законодавчого органу влади Олександр Ткаченко підписав розпорядження про створення Дирекції телерадіопрограм Управління справами Верховної Ради. Пізніше, в 2014-му, дирекцію перетворили на державне підприємство, і телеканал «РАДА» став її правонаступником.

Нині на каналі «РАДА» працює 78 осіб. Здебільшого це інженери, режисери, звукорежисери, яких ви ніколи не бачите. Вони поза кадром, але вони транслюють, показують, записують, монтують... Творчих у штаті лише 15 одиниць. Це журналісти і ведучі. Над створенням якісної картинки працюють також сім операторів.  (читайте у «Голосі України» на 10,11 сторінках).

Повний випуск «Голосу України» від 23.11.2018 на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ