Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Огляд протигазу та захисного костюму для українських військових

Сьогодні, 24 серпня, під час огляду військової техніки на території Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного нашу увагу привернув манекен, одягнутий у протигаз та камуфляжного забарвлення костюм. У коментарі для Гал-інфо Курсант Вайс розповів нам про нього.

Виявляється, це спеціальний захисний костюм для військовослужбовців, який одягають під час дій в зоні зараження біологічною чи радіоактивною зброєю. «Цей одяг просочений спеціальними речовинами, які дозволяють захисти тіло людини, від потраплянь на шкіру шкідливих речовин. За часи незалежності України вдалось удосконалити макет костюму. Тепер він легший та став «дихати», а й відтак зручніший».

Та звісно ж, що одного протигазу буде замало, тому в комплекті с костюмам потрібно одягати протигаз: «Сьогодні тут представлений протигаз спільного україно-польського виробництва. Однією з переваг є те, що можна регулювати довжину лямок під потрібний військовому розмір. Також від основної частини протигазу тягнеться трубочка до пляшки з водою. Для того, щоб вода могла піднятись знизу догори на трубці розміщений клапан для накачування рідини».

Дивіться також інші відео на нашому каналі YouTube.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ